Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Oznaczenia
Symbol
E-0080
Id produktu
26025
Kod kreskowy
8720289070540
Pobierz w pełnej wielkości
OPIS

Opis

• Smak: Czekolada

• Zawartość: 20x45 gramów

• Dostarcza około 32 gramów węglowodanów

W przeciwieństwie do batonu owsianego, po spożyciu którego następuję długotrwałe uwalnianie energii, baton energetyczny jest szybkim źródłem energii. W tym batonie jest sprytny stosunek 2:1 między glukozą i fruktozą. Glukoza (znana również jako dekstroza) jest najważniejszym źródłem paliwa dla naszego organizmu. Dlatego stosunek między glukozą i fruktozą musi być dobrze dobrany. Przy normalnym odżywianiu możesz zamienić maksymalnie około 60 gramów cukru na energię na godzinę. Ze stosunkiem 2:1 pomiędzy glukozą i fruktozą, współczynnik konwersji może wzrosnąć do 90 gram. Twoje ciało będzie miało więcej dostępnej energii do ćwiczeń.

Zdrowie jest głównym celem Eurosport Nutrition dlatego baton energetyczny składa się z naturalnej bazy składników takich jak świeże owoce. Aby zaoferować taki baton, który jest tak pożywny, jak to tylko możliwe. Eurosport Nutrition tłoczy batony w temperaturze do 45 stopni Celsjusza. Pomaga to zachować naturalne witaminy i minerały.


Baton energetyczny jest chrupki, ma zrównoważony smak: niezbyt subtelny i niezbyt mocny. Jest łatwy do jedzenia, także podczas intensywnych ćwiczeń dzięki naszym specjalnym procesom prasowania, podczas których następuję lekko podgrzanie mieszanki składników. Miękki baton rozpłynie się w ustach więc nie będzie z przyswojeniem nawet w trzeciej strefie intensywności.


Baton Energetyczny Czekolada (20 x 45 g = 900 g)

SKŁADNIKI: Matryca węglowodanowa (syrop glukozowo-fruktozowy, maltodekstryna, woskowa skrobia kukurydziana, palatynoza*), ryż chrupiący (mąka ryżowa, mąka kukurydziana, olej roślinny, cukier, sól), surowe migdały, niskotłuszczowe kakao w proszku 7%, izolat białka sojowego (soja), inulina (błonnik pokarmowy), serwatka słodka (mleko), sorbitol, olej kokosowy, nasiona lnu, stabilizator: guma ksantanowa, aromat, substancja słodząca: stewia, sól. Deklaracja alergenowa UE: zawiera gluten, pszenicę, mleko, nasiona sezamu i orzechy. * Palatynoza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B